Büyük Savaşlar ve Dünya Hakimiyeti
Savaşlar, genellikle, belli çevrelerin iktidar ve güç alanlarını genişletme ve hedeflenen bölgelerin hazinelerine sahip olma amacını taşır. Bu, savaşların bilinen yüzüdür. Pek bilinmeyen şey ise, kimi zaman savaşların, kasıtlı, planlı ve özel bir amaca yönelik olarak geliştirildiğidir.
Üst Akıl İngiliz Derin Devletinin İçyüzü kitabının 1. cildinde, dev bir yıkıma yol açan I. Dünya Savaşı planının İngiliz derin devleti tarafından nasıl kasıtlı olarak kurgulandığını anlatmıştık. Savaşa yaklaşırken Osmanlı’ya dost görünen İngiltere’nin, derin devlet planları dahilinde nasıl bir anda karşı tarafta yer aldığını ve Osmanlı’yı parçalama planını nasıl bu savaş ile hayata geçirdiğini delillendirmiştik. Nitekim, izlenen bu politika neticesinde, I. Dünya Savaşı sonunda tek galibin İngiltere olması da şaşırtıcı değildir. İtilaf Devletleri, savaşın galibi gibi görünseler de asıl payı İngiltere kapmış, stratejik bölgelere hakim olmuş, müttefiklerini kullanmış ve Musul gibi, ilerisi için kurguladığı derin planların ana merkezlerini ele geçirmiştir. 600 yüzyıllık dev Osmanlı İmparatorluğu ise, aynen İngiliz derin devletinin planladığı şekilde yıkılmıştır.
1.Dünya Savaşı, bir İngiliz derin devleti projesidir. Resimde II. Dünya Savaşı’nda İngiliz savaş uçakları görülüyor. |
Tarihin akışına baktığımızda, dünya üzerinde meydana gelen tüm diğer savaş, iç çatışma ve bölünmelerin arkasında yine İngiliz derin devletini buluruz. Genel anlamda bakıldığında, söz konusu savaş ve çatışmaların kazananı daima İngiliz derin devleti olmuştur. İngiliz derin devleti, hedeflediği şekilde İngiliz hegemonyasını genişletmiş, zenginleşmiş, sömüreceği topraklar ve işgücü olarak kullanacağı insan toplulukları elde etmiştir.
Dünyada en geniş topraklara sahip imparatorluk olan Britanya İmparatorluğu, aslında yıkılıp yok olmamış; sadece günümüze uyarlanmıştır. Neo-sömürgecilik sistemi, İngiliz derin devletinin dünyaya hakimiyetini sağlamıştır. Bunu tetikleyen başlıca unsur ise savaşlar olmuştur.
1. Dünya Savaşı, bu savaşlardan biridir.
Hatırlanacağı gibi, I. Dünya Savaşı sonrasında sadece Osmanlı değil, yenilen diğer devletler üzerinde de İngiliz derin devletinin dediği olmuş ve Almanya, Versailles Antlaşması’yla neredeyse tüm varlığını İngilizlere teslim etmiştir. Versailles Antlaşması, ağır şartları ile Alman varlığına, ekonomisine ve halkına büyük bir darbe vurmuş, bu büyük devleti ciddi şekilde yaralamıştır. Bunun kaçınılmaz sonucu olarak Almanya’da Nazi Partisi güçlenmiş ve beklenmedik şekilde iktidara gelmiştir. Artık bu aşamadan sonra II. Dünya Savaşı’nın ayak sesleri duyulmaya başlamıştır.